SURPRIZE , SURPRIZE, Având in vedere faptul ca rezolvarea problemelor noastre, legate de inechitățile din sistemul de...

Publicată de Mișu Naon pe Duminică, 4 octombrie 2020

vineri, 26 februarie 2010

SCRISOARE APEL CATRE SEFUL STATULUI MAJOR GENERAL

SCRISOARE APEL
A FILIALEI DOLJ A SINDICATULUI CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE
CATRE
SEFUL STATULUI MAJOR GENERAL

In aceste vremuri in care datorita inconstientei si populismului unor politicieni incapabili sa guverneze si sa gestioneze treburile STATULUI grav afectat de efectele crizei economice globale , ARMATA cu ostasii ei de ieri si de azi a devenit TINTA unor atacuri NEDREPTE si MINCINOASE atat in presa scrisa cat si la unele posturi de televiziune (aservite puterii actuale ), care intretin o campanie de dezinformare a opiniei publice pe tema “ SALARIILOR DE LUX “ ale militarilor si a “PENSIILOR NESIMTITE “, va rugam ca de la inaltimea demnitatii pe care o detineti sa luati atitudine ferma si hotarata pentru stoparea acestei campanii agresive care dauneaza si afecteaza atat imaginea ARMATEI cat si a Romaniei ca tara membra a Uniunii Europene si Aliantei Nord-Atlantice .
Aceste actiuni fara precedent in istoria armatei si a tarii aduc o atingere grava Institutiei Militare afectandu-i imaginea si credibilitatea in societate, afectand moralul si starea de spirit a militarilor de toate gradele, contribuind la scaderea fortei combative a tuturor structurilor, generand ingrijorare, neincredere si nesiguranta cu implicatii in capacitatea de lupta a armatei.
Fara a gresi, putem afirma ca actuala situatie in care actiunile denigratoare la adresa armatei si a militarilor ei devin tot mai vehemente, ASISTAM DE FAPT LA O ACTIUNE concertata IMPOTRIVA statului de drept, un atentat la linistea si pacea sociala prin incalcarea legilor statului roman si ignorarea normelor si legilor europene, actiune care afecteaza siguranta statului roman si imaginea sa in lumea civilizata si democratica.
Nesabuinta si ignoranta unei parti a clasei politice romanesti, lipsa de maturitate de care aceasta da dovada in abordarea si solutionarea unor probleme DELICATE care privesc institutiile statului si categorii socio-profesionale aflate in slujba acestuia sub juramant, ne obliga pe noi MILITARII acestei tari activi sau in rezerva sa luam atitudine ferma si hotarata pentru apararea VALORILOR DEMOCRATIEI SI STATULUI DE DREPT, A DREPTURILOR SI LIBERTATILOR TUTUROR CETATENILOR, DOBANDITE PRIN LEGE, INCLUSIV DREPTURILE MILITARILOR, A LINISTII SI PACII SOCIALE .
In numele jertfelor militarilor de ieri si de azi, a sangelui varsat pentru pastratea fiintei nationale si instaurarea statului de drept, in numele ONOAREI SI DEMNITATII ostasilor din toate timpurile va mandatam domnule SEF AL STATULUI MAJOR GENERAL sa prezentati COMANDANTULUI SUPREM situatia reala a ARMATEI ROMANE din punct de vedere material si moral, implicatiile si consecintele hotararilor guvernamentale, solicitandu-i pastrarea cuvantului dat in fata generalilor si ofiterilor din Statul Major General, interventia ferma a domniei sale in solutionarea rapida a conflictului dintre militari si guvern, conflict generat de aparitia si adoptarea unor legi aberante care atenteaza la drepturile militarilor, dobandite legal in baza unor legi similare cu cele ale partenerilor din NATO si UE .
In numele SOLIDARITATII OSTASESTI, a respectului fata de nobletea meseriei de soldat si a sacrificiilor pe care le impune aceasta, va rugam sa faceti public punctul de vedere al domniei voastre precum si inaltului corp al generalilor pe care ii conduceti, referitor la modul in care sunt amputate drepturile legal castigate sau cum le sunt ingradite drepturile si libertatile garantate de CONSTITUTIA ROMANIEI.
Lipsa de reactie si opinie a STATULUI MAJOR GENERAL prin vocea autorizata a DOMNIEI VOASTRE induce in societate si deci si armata, falsa idee a fracturii dintre dintre CORPUL DE COMANDA SI CEL DE EXECUTIE, ideea unei POLITIZARI a organismelor de decizie militara (fapt deosebit de grav ), incapacitatea actualei echipe de comanda a ARMATEI de a apara VALORILE SI TRADITIILE INSTITUTIEI MILTARE, DREPTURILE SI LIBERTATILE MILITARILOR ACTIVI IN REZERVA SI IN RETRAGERE, ONOAREA SI DEMNITATEA MILITARA.
Ce parere isi va face societatea civila despre forta combativa si capacitatea de reactie, demnitatea si fortza de a raspunde unei agresiuni externe a armatei, daca ACUMA CAND II SUNT INCALCATE DREPTURILE FUNDAMENTALE, CAPII ARMATEI SE COMPLAC INTR-O TACERE CARE II FACE CEL PUTIN NEPUTINCIOSI, DACA NU COMPLICI LA ACESTE ATACURI MARSAVE, VENITE DIN PARTEA CELOR CARE AR TREBUI SA O INTAREASCA, NU SA O SUBMINEZE .
O ARMATA CARE NU ARE PUTEREA SA SE APERE PE SINE NU ARE PUTEREA NICI SA APERE TARA .
Tacerea dumnevoastra va face partas la aceasta actiune anticonstitutionala si ISTORIA, cea care nu iarta, va pune in dreptul celor ce acuma lovesc armata si o condamna , chiar si prin tacere, o eticheta ce ii va dezonora pe veci.
In cine sa mai aibe armata si ostasii tarii incredere, catre cine sa mai ridice capul cu sperantza si mandrie, daca nu catre cel care, ca si ei, e MILITAR DE PROFESIE , NU POLITICIAN , NU GENERAL AVANSAT PE MERITE POLITICE, NU MEMBRU DE PARTID OBEDIENT SI SLUGARNIC. Ridicati de jos ONOAREA MILTARA , DOMNULE SEF AL STATULUI MAJOR GENERAL, VA DAU ORDIN TOTI CEI CARE DE-A LUNGUL VEACURILOR AU AVUT ACEASTA FUNCTIE SI VA ROAGA FOSTII COLEGI DE SCOALA MILITARA, FOSTII COLEGI DE UNITATE, DE ACADEMIE, TOTI CEI CARE ASTAZI INCA MAI VISEAZA LA O ARMATA NEASERVITA POLITIC. TRECETI CU FRUNTEA SUS CAND VI SE DA ONORUL, SI AVETI CURAJUL DE A VA PRIVI SUBORDONATII IN OCHI. Nu va cerem sa faceti sacrificiul suprem, nu va cerem sa va dati viata, asa acum au facut-o cei care au executat ordinul dumneavoastra si au mers sa lupte in Afganistan sau Irak sau oriunde au fost trimisi, va cerem sa aparati DEMNITATEA ARMATEI, asa cum a facut-o la vremea sa, generalul STEFAN GUSE care a avut puterea si taria sa spuna NU militaresc si plin de demnitate unei interventii straine, ordonate politic.
Domnule SEF AL STATULUI MAJOR GENERAL, daca azi, militarii activi nu isi fac inca auzit glasul este pentru ca inca mai spera ca domnul presedinte sa nu promulge o lege nedreapta, asa cum a promis in fata lor, si pentru ca noi, rezervistii si alti oameni, cu demnitate si curaj am avut puterea sa luam pozitie fata de aceasta lege nedreapta, aceasta tradare a intereslor armatei si sa luptam pentru drepturile noastre, pentru drepturile lor. ATAT LE-A MAI RAMAS, SPERANTA.
ARATATI CA VA MERITATI LOCUL IN FRUNTEA CORPULUI DE CADRE AL ARMATEI, ARATATI CA SUNTETI MILITAR, APARATI-LE DREPTURILE CU FERMITATE RESPONSABILITATE SI DEMNITATE!



FILIALA DOLJ A SINDICATULUI CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE