SURPRIZE , SURPRIZE, Având in vedere faptul ca rezolvarea problemelor noastre, legate de inechitățile din sistemul de...

Publicată de Mișu Naon pe Duminică, 4 octombrie 2020

vineri, 19 martie 2010

IN CRAIOVA A IESIT SI PDL-UL DIN AMORTEALA

In data de 13. 03.2010 o delegatie a Filialei Dolj a SCMD condusa de presedintele acesteia in persoana col(r) NAON Misu, s-a deplasat la Sediul PDL Dolj pentru a depune scrisorile adresate fiecarui parlamentar PDL cu invitatia de a participa la dezbateri cu membrii sindicatului pe marginea proiectului LEGII UNITARE A PENSIILOR. Intrucit discutiile avute cu parlamentarii prezenti la sediul partidului, referitoare la scopul acestui demers nu s-au concretizat cu vreo promisiune favorabila de participare, abia la a doua deplasare la sediul aceluias partid in data de 14.03.2010 s-a reusit o prima luare de contact cu citiva parlamentari PDL de Dolj si in final o pozitionare firava datatoare de sperante a acestora vizavii de acest demers .
Initial , sambata in momentul inmanarii invitatiilor , la sediul partidului a ajuns numai domnul deputat Constantin Dascalu, care vazand prezenta presei la fata locului, a luat foc, antrenand unele discutii aprinse remarcate si de postul de televiziune local, TVR Craiova . Spre onoarea dansului , in dupa-amiaza aceleiasi zile l-a contactat telefonic pe presedintele filialei Dolj SCMD , si au stabilit de comun acord ca o noua intilnire sa aiba loc a doua zi la sediul PD-L Dolj . Pe data de 14 martie la intalnirea cu delegatia noastra au fost prezenti domnii deputati Mihai SURPATEANU si Constantin DASCALU , la care mai tarziu s-a alturat si directorul executiv adjunct al Casei Judetene de Pensii Dolj domnul Daniel BACIU, membru PDL. Discutiile au fost aprinse , dar nu inflamate , purtate in limita respectului reciproc si la obiect. Fiecare parte a cautat sa afle punctele de vedere, argumentatia partii “adverse “ si aici nu putem sa nu remarcam realul interes pentru documentare si detalii referitoare la prevederile legilor cu trimitere la pensiile militare de stat al domnului deputat Mihai SURPATEANU . Doua aspecte i-au interesat mai mult pe interlocutori nostrii si anume:
- de ce nu ne luptam doar pentru respectarea drepturilor pensionarilor militari si ne preocupa si respectarea drepturilor legale ale militarilor activi ;
- de ce nu ne exprimam indignarea si de ce nu luam atitudine impotriva pensiilor celor din aviatia civila, justitie sau alte categorii ce au pensii “ cu adevarat nesimtite “ .
Am incercat sa ii facem sa inteleaga ca noi nu ne certam cu nici o categorie sociala , nu contestam drepturile nimanui, noi doar cerem sa fie respectate drepturilor noastre si nu vom cadea in capcana celor ce ne guverneaza care incearca sa ne asmuta unii impotriva celorlalti . In ceea ce priveste cealalta intrebare , am notat ca de fapt nu era o intrebare ( pentru ca raspunsul era prea vizibil si pentru portarul de la Casa de Pensii ) era de fapt un repros. In finalul discutiei , domnul Deputat Constantin DASCALU a mentionat ca in principiu e de acord cu necesitatea unui sistem de pensii cu capitol separat pentru militari si toti cei din Sistemul National de Aparare avand in vedere particularitatile serviciului si legile similare europene si NATO in domeniu, dar nu a putut preciza daca sprijinul dansului poate merge pana la a vota impotriva actualului proiect al pensiilor . Raspunsul chiar daca nu ne multumeste ca si continut, ne-a dat informatia de care aveam nevoie si anume care este in general pozitia dumnealor vizavi de proiectul Legii Unitare a Pensiilor si de demersurile noastre.

Filiala Dolj a SCMD