SURPRIZE , SURPRIZE, Având in vedere faptul ca rezolvarea problemelor noastre, legate de inechitățile din sistemul de...

Publicată de Mișu Naon pe Duminică, 4 octombrie 2020

marți, 11 mai 2010

Apel al Filialei Dolj a SCMD

Asistam in ultimul timp la aparitia pe blogul SCMD a unor comentarii diverse, mai mult sau mai putin decente, cu unele exprimari nedemne si atacuri la persoana . Acest gen de atacuri nu fac bine nimanui, cu atat mai putin sindicatului . Fara a fi partizanul unora sau altora , consideram de datoria noastra sa intervenim prin a ruga toti participantii la discutii sa pastreze un limbaj decent si sa respecte intimitatea si onoarea celor vizati in comentarii . Suntem de acord ca mai ales la inceput de activitate fiind , nu toate lucrurile merg bine in cadrul sindicatului , sau al filialelor dar trebuie sa avem rabdare unii cu altii si sa nu ne atacam inutil. Sunt altii destul de ocupati cu acest gen de actiuni. Filiala Dolj actioneaza pentru unitatea si coeziunea SCMD ca si a colaborarii cu toate organizatiile si sindicatele care au aceleasi scopuri si se lovesc de aceleasi nevoi si face apel la toti membri si filialele SCMD sa dea dovada de fair play si demnitate . Concret, vizavi de problemele ridicate in comentariile aparute , deoarece nici o filiala nu si-a expus punctul de vedere, in virtutea Statutului SCMD, sectiunea II , art. 13 , pct c-d consideram necesar sa luam atitudine si reafirmam ca trebuie sa existe o consultare si informare atat la nivel Comitet Director SCMD – filiale , filiala-filiala cat si sindicalist-sindicalist pentru ca numai asa putem evita greselile si interpretarile nedorite. Astfel , apreciem drept laudabila intentia presedintelui sindicatului, domnul Mircea Dogaru de a informa organismele internationale cu privire la situatia in care se gasesc cadrele militare in rezerva si armata in general si tratamentul discriminatoriu , neconform cu normele Euro – Atlantice la care suntem supusi , chiar daca modul in care a fost facuta informarea are neclaritati interpretabile sau sufera prin neinformarea si lipsa consultarii cu filialele . Cum spuneam insa, orice inceput e mai greu dar cu rabdare si intelepciune toate pot fi trecute . Sa ne concentram pe ceea ce avem de facut , nu pe comentarii si rafuieli personale . In acelasi spirit, apreciem pozitiva initiativa colegilor de la Turnu Severin de a avea loc o intalnire a delegatiilor filialelor , subscriem si asteptam cu nerabdare o astfel de convocare cat mai curand sau , daca nu se poate pana atunci, macar cu ocazia adunarii de Constituire a Consiliului National al Reprezentantilor planificat din cate cunoastem in aceasta vara.
Facem un apel la toti colegii sa dea dovada de calm, condescendenta , tact si spirit de colegialitate , respect si fair play.

Honor et patria!


Filiala Dolj a SCMD
Biroul Operativ