SURPRIZE , SURPRIZE, Având in vedere faptul ca rezolvarea problemelor noastre, legate de inechitățile din sistemul de...

Publicată de Mișu Naon pe Duminică, 4 octombrie 2020

luni, 17 mai 2010

Avatarurile unui bisnitar

BECALI, DRAGOMIR, SI BASESCU
O sa va intrebati ce legatura este intre cei trei . Este :
• Toti trei sunt niste amarati de bisnitari profitori ai vremurilor cand oamenii se uitau la masini straine numai in filme si la cremvursti ca la masini straine . Unii au facut bisnita cu blugi, casetofoane , bilete la filme , tigari, reviste de moda , bauturi scumpe altii cu reviste si filme porno, cam tot ce era interzis sau greu de gasit in Romania.
• Toti trei sunt nesimtiti si isi trambiteaza acuma cu nerusinare modul necinstit prin care au facut avere . Necinstit si nesimtit , nu pentru ca au facut ceva ilegal, nu pentru ca au incalcat unele legi -asa cum erau ele - ale lui Ceausescu, nesimtiti pentru ca au profitat de neputinta romanilor si le-au vandut la suprapret cand ei le cumparau la preturi mult mai mici de afara , realizand un profit considerabil , speculand nevoile oamenilor, unii de rand , altii din nomenclatura . Pentru ca toata lumea stia ce faceau, chiar si securistii pusi sa ii supravegheze chiar si secretarii de partid care trebuiau sa ii discute in sedintele BOB chiar si sectoristii, dar ii lasau pentru ca asa mai apucau si ei cate un “cadou “ si mai puneau mana pe cate o informatie despre cei ce reprezentau un “pericol “ pentru oranduire .
• Toti 3 ne dau cu tifla acuma pe unde apuca , povestesc cu mandrie fraierilor cum au facut ei avere , la adapostul schimbarii regimului si legilor , la adapostul prescrierii faptelor comise atunci si la adapostul averii, relatiilor si pozitiei obtinute din acei bani cu care si-au pornit afaceri de milioane de Euro .
• Si toti 3 se agata de pozitiile pe care le au , desi sunt contestati si rugati sa iasa afara de oameniii in fruntea carora s-au pus . Unul a nenorocit un club de fotbal, altul a nenorocit tot fotbalul romanesc , celalalt nenoroceste o tara . Si toti , trag cu dintii de pozitiile pe care stau , toti sustin ca au fost alesi si cei ce ii conteststa sunt niste huligani . Am devenit in mintea tuturor conducatorilor nostri, niste huligani si toti ne transformam in huligani atunci cand le cerem sa plece .Iar scumpul si nebagatul in seama presedinte al tuturor romanilor , mai si ameninta ca va fi vai de noi, daca incercam cumva sa ridicam glasul si sa perturbam ordinea publica la demonstratiile de protest pe care le organizam . Asa ca aveti grija dragi demonstranti, luati-va papuci de pasla cand demonstrati, vorbiti in soapta , sa nu va auda nimeni, purtati pancarde cu cozi de turta dulce , altfel scumpul nostru presedinte va asmuti unitatile antitero , ramase in ordinea sa , sa va atace , sa va bata , sa va aresteze , pentru tulburarea ordinii publice , atac la democratie , destabilizare, subminarea puterii de stat , incercare de a inlatura regimnul legal constituit .
Sef peste ei, peste toti bisnitarii de ieri , peste nesimtitii de astazi si puscariasii de maine , este domnul Traian Basescu, cel care se lauda cum a pus el,(nesimtitul sef ), un subordonat sa il care in spate , cand era capitan de vapor , cel care a smuls ca ultimul vagabond telefonul din mana unei ziariste, facand-o “tiganca imputita “, cel care a lovit in plina campanie electorala un copil pentru ca a gresit , strigand numele altui presedinte, cel care a avut nesimtirea ca dupa alegerile din 2009 sa iasa pe post aratand lumii intregi ce intentii are cu poporul roman , ciuruindu-i pe toti cei care nu l-au ales . Acest nesimtit , care aici se autoproclama presedintele romanilor , ne-a facut de ras , pe unde s-a dus prin atitudinea jalnica , de bisnitar, umbland printre ceilalti sefi de state si guverne , cu mainile in buzunare ca un golan de cartier . Priveam cu teama imaginile vineri seara la emisiunea lui Valentin Stan , Conexiuni si ma rugam la Dumnezeu, sa nu cumva sa il surprinda camera de luat vederi , bagand mana in buzunarul cuiva , pe cand se plimba ca un sutz la filaj, prin spatele celorlalti invitati . JALNICA IMAGINE , JALNIC PRESEDINTE , JALNIC POPORUL CARE L-A ALES SI IL SUPORTA , JALNICA VIATA NE ASTEPATA CU UN BISNITAR PRESEDINTE . Pentru cei care nu au vazut emisiunea , urmariti-o si …. plangeti ! SUNTEM DE PLANS


Neacsu Marin