SURPRIZE , SURPRIZE, Având in vedere faptul ca rezolvarea problemelor noastre, legate de inechitățile din sistemul de...

Publicată de Mișu Naon pe Duminică, 4 octombrie 2020

luni, 31 mai 2010

Protest adresat primului ministru

PROTEST ADRESAT PRIMULUI MINISTRU DE CATRE FILIALA SCMD DOLJ

Filiala Dolj a SCMD isi manifesta dezacordul fata de masura aberanta de reducere cu 25% a salariilor respectiv 15% a pensiilor, considerand ca aceasta reprezinta “ o curba de sacrificiu “ cu un profound caracter antisocial , menita a cozmetiza partial deficitul bugetar pe seama celor saraci si fara a oferi garantia unor solutii de iesire a Romaniei din criza profunda in care se afla .
Consideram inacceptabila solutia Presedintelui Romaniei si asumata de guvernul Boc de a reduce numai veniturile unei categorii si asa impovarate a populatiei , considerand-o discriminatorie , si inadecvata atat prin efectele si consecintele imediate dar mai ales prin ineficienta pe termen lung, cu atat mai mult cu cat nici macar initiatorul masurii nu este convins de reusita acesteia. Simpla reducere in termeni “contabilicesti “ a salariilor bugetarilor si a pensiilor aflate in plata reprezinta - dupa parerea noastra – o “VIZIUNE SIMPLISTA “si, mai mult, o iesire de avarie , irationala , neconstitutionala , lipsita de fundamentare , unica prin forma ei , inumana , arbitrara si cel mai grav , inutila , atata vreme cat nu se ia nici o masura reala , practica de redresare a economiei . Este daca vreti dovada faptului ca guvernantii au intrat in panica si sunt nu numai incompetenti si iresponsabili, ci si insensibili la milioanele de victime pe care le fac prin aceste masuri .Lipsa masurilor ECONOMICE REALE , de relansare a economiei si productiei, atacul asupra micilor intreprinzatori prin cresterea fiscalitatii , lipsa de preocupare pentru crearea de locuri de munca pentru personalul disponibilizat din aparatul bugetar , indiferenta manifestata fata de ECONIMIA SUBTERANA , EVAZIUNEA FISCALA , CONTRABANDA si nu in ultimul rand, INCAPACITATEA GUVERNULUI de a gestiona tara , au dus Romania in situatia grava in care se gaseste , fapt amplificat si de CRIZA ECONOMICA MONDIALA .
Aceasta stare de fapt, deosebit de grava , se datoreaza NUMAI SI NUMAI POLITICIENILOR care au condus destilele acestei tari , prin lipsa de viziune , incapacitatea de a adopta masuri reale , de a conduce si gestiona resursele tarii, preocuparea excesiva de politizare si promovare a clientelei de partid in functii publice in detrimental VALORII PROFESIONALE , cheltuirea si repartizarea iresponsabila a banului public , indreptarea acestuia spre afacerile si SRL-urile de “familie “ si de partid ale guvernantilor si creditorilor fata de care erau indatorati , atitudinii AROGANTE, SFIDATOARE , DICTATORIALE fata de populatie , lipsei de intelegere si dialog social mintirea , si manipularea propriului popor .
Toate aceste ADEVARURI trebuiesc asumate public de cei care au condos timp de 20 de ani aceasta tara si numai dupa aceea se poate face apel la SOLIDARITATE SOCIALA , o solidaritate bazata pe acceptatrea constienta si benevola , si nu pe actiuni IMPUSE, ILEGALE , NECONSTITUTIONALE, DE INTIMIDARE SI FORTA, DICTATORIALE. Gestul de azi al domniilor voastre, ne aminteste de DICTATUL DE LA VIENA , CAND ROMANIEI I-A FOST IMPUS SA RENUNTE LA O PARTE DIN TRUPUL EI, ASA CUM DUMNEAVOASTRA ACUMA NE IMPUNETI SA RENUNTAM LA O PARTE DIN DREPTUL NOSTRU DE PROPRIETATE, PENSIILE NOASTRE . Solidaritatea se bazeaza pe incredere , respect si speranta , pe fair play si colaborare, pe asumarea in egala masura a riscurilor si pierderilor, nu pe impunerea pierderilor si pagubelor numai asupra unui partener sau unui segment . Ori actualul guvern print toate actiunile sale s-a descalificat in fata poporului, nu mai reprezinta interesele poporului ci doar al celor fata de care e obligat financiar , politic si personal .
In opinia Filialei Dolj a SCMD , acceptarea masurilor impuse, fara un plan de scoatere a tarii din criza, plan in care sa se regaseasca solutii unanim acceptate de societatea romaneasca in covarsitoarea ei majoritate , nu va conduce la redresarea situatiei , ba din contra , prin saracirea populatiei , scaderea puterii de cumparare si implicit a consumului, va bloca si mai mult economia , va adanci criza si va atrage alte masuri la fel de injuste si ineficiente , la accesarea unui alt imprumut si mai impovarator care VA SUBJUGA ECONOMIA ROMANIEI, FINANTELE TARII, SECURITATEA , INDEPENDENTA ECONOMICA , POLITICA SI CHIAR STATALA , pentru ca o tara fara economie , e o tara fara independenta .
Pentru evitatrea adancirii dezastrului consideram ca se impun luarea de urgenta a urmatoarelor masuri :
1. Demisia actualului guvern care s-a dovedit din plin incapacitatea de a gestiona corect si cinstit situatia actuala si inclocuirea acestuia cu UN GUVERN DE SPECIALISTI, NEINREGIMENTATI POLITIC, NEASERVITI CLIENTELEI POLITICE , NESANTAJABILI, dar sprijiniti politic de toate partidele care doresc sa scoata cu adevarat tara din colaps .
2. Reducerea deficitului bugetar in primul rand prin DIMINUAREA drastica a CHELTUIELILOR MATERIALE SI CU SERVICIILE , A CHELTUIELILOR CU INVESTITIILE POPULISTE ( gen patinoare , sali de sport, case in mediul rural pentru “ specialisti “ ) facute prin firme clientelare , familiale , sau in localitati de resedinta ale potentatilor zilei .
3. Inghetarea pe o perioada determinata stabilita dupa consultatrea celor vizati, a pensiilor in plata .
4. Reducerea personalului bugetar din directiile centrale , din administratia centrala , a nepotilor, verilor, cumnatilor, matusilor, unchilor care incarca schemele ministerelor cu zeci de mii de incapabili, agramati, pusi pe functii de specialisti, consilieri, directorasi, secretari de stat.
5. Cresterea impozitului la produsele de lux, pe bogatia afisata si neafisata .
6. Scaderea TVA-ului la produsele alimentare de baza cu 3%, stimularea productiei agricole si a consumului la produsele indigene .
7. Diminuarea importurilor la unele produse de uz casnic, in scopul echilibrarii balantei de plati . Stoparea exodului fortei de munca si in special a specialistilor, prin oferirea unor conditii decente , atractive de munca .
8. Inasprirea masurilor punitive impotriva evaziunii, contrabandei, si scoaterea la suprafata a economiei subterane .


IN NUMELE TUTUROR MEMBRILOR DE SINDICAT AI FILIALEI DOLJ A SCMD, A MEMBRILOR DE FAMILIE , COLEGILOR, SI TUTUROR CELOR PE CARE II AFECTEAZA MASURILE PE CARE DORITI SA LE IMPUNETI PRINTR-UN DICTAT UNILATERAL, INJUST , ANTICONSTITUTIONAL, ANTISOCIAL, ANTIROMANESC, DISCRIMINATOR, EXTERMINATOR, DOMNILOR GUVERNANTI, PROTESTAM SI VA AVERTIZAM CA VETI FI RESPUNZATORI PENTRU TOT CE VA URMA .

Filiala Dolj a SINDICATULUI CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE