SURPRIZE , SURPRIZE, Având in vedere faptul ca rezolvarea problemelor noastre, legate de inechitățile din sistemul de...

Publicată de Mișu Naon pe Duminică, 4 octombrie 2020

vineri, 2 iulie 2010

INFORMARE

Informare privind participarea la sedinta
Consiliului National al Reprezentantilor SCMD


Sambata, 26.06.2010, la Alba Iulia, Comitetul Director al SCMD a convocat o adunare a presedintilor filialelor judetene ale SCMD si catorva membri ai Comitetului Director. Au fost prezenti 53 de delegati si 6 membri ai comitetului Director .

Scopul adunarii , asa cum a fost declarat in documentul convocator, l-a constituit discutarea unor aspecte de strategie si orientare de viitor a SCMD .

Cu aceasta ocazie au mai fost luate in discutie si unele propuneri din proiectul de ROF, postat pe blogul SCMD cu ceva timp inainte de intalnire .

Adunarea a inceput cu un raport al domnului Dogaru vizavi de actiunile desfasurate si progresele obtinute de SCMD de la infiintare pana in prezent . A fost subliniat in cuvantul sau faptul ca anumite cercuri politice se tem de ceea ce ar putea reprezenta acest sindicat in viitor, dar si faptul ca deocamdata suntem nereprezentativi si de cele mai multe ori nebagati in seama si trebuie sa facem totul pentru a deveni un sindicat reprezentativ , puternic, o adevarata forta in viata politica si sindicala . A fost mentionat faptul ca membri de sindicat trebuie sa se implice mai mult in viata politica atat prin contactarea oamenilor politici din judete cat si prin inscrierea in partide politice si sustinerea intereselor sindicalistilor militari printr-un loby puternic. Apoi au luat cuvantul si ceilalti membri ai comitetului director, care au prezentat aspecte si concluzii pe domeniile ce le reprezentau, respectiv juridic, financiar , mediatic .

Punctul doi al ordinii de zi , discutarea proiectului ROF, a evidentiat in primul rand o lipsa de coeziune la nivel central si apoi puncte de vedere diferite si intre filiale , si in mod special in ceea ce priveste problemele financiare . S-a convenit pana la final, ca sa se intituie un grup de lucru, si fiecare filiala sa trimita propunerile de completare a ROF ca si de modificare a statutului, atata vreme cat ROF –ul nu poate fi aprobat pana nu este pus de acord cu Statutul . Propunerile urmeaza a fi trimise la Bucuresti de catre fiecare filiala , apoi publicate toate propunerile pe pagina interna a sindicatului si fiecare filiala va analiza`toate propunerile si isi va trimite punctul de vedere .

Un punct discutat de asemenea a fost si viitoarea organigrama a SCMD ca si componenta departamentelor si s-a cazut de acord ca propunerea de organizare in forma actuala e prea stufoasa , iar departamentele se vor constitui de fapt in colective de lucru.

In ceea ce priveste procesele in care este implicat sindicatul la ora actuala , nu s-au putut da toate datele necesare , doamna Elena Cobuz mentionand faptul ca nu a primit datele complete de la cabinetul de avocatura, desi le-a cerut .

Au mai fost mentionate rezultatele pozitive obtinute de unele filiale in ceea ce priveste relatiile cu partidele din opozitie –si aici a fost pomenita si filiala Dolj – ca si rezultatele foarte bune sub aspect juridic ale filialei Focsani , care se afla cu multi pasi in fata SCMD sub acest aspect, avand deja un proces la CEDO. Aici SCMD poate invata ceva de la filiala FOCSANI .

In final, s-a concluzionat necesitatea realizarii unitatii de gandire si actiune a sindicatului si cresterea cantitativa si calitativa , unele filiale punand chiar problema selectiei candidatilor la intrarea in sindicat .