SURPRIZE , SURPRIZE, Având in vedere faptul ca rezolvarea problemelor noastre, legate de inechitățile din sistemul de...

Publicată de Mișu Naon pe Duminică, 4 octombrie 2020

sâmbătă, 21 august 2010

COMUNICAT BIROUL OPERATIV FILIALA 1 CRAIOVA SCMD

In ziua de 19.08.2010, la Cercul Militar Craiova a avut loc, la solicitarea organizatiei PSD Craiova, o intalnire intre conducerea acestei organizatii si membrii Filialei Craiova SCMD.
Din partea PSD au participat:
dl. Mihai FIFOR - Presedintele organizatiei PSD a municipiului Craiova;
d-soara prof.dr.univ. Bianca PREDESCU – consilier local PSD.
Din partea Filialei Craiova SCMD au fost prezenti peste 100 de membri si simpatizanti SCMD.
Conducerea BIROULUI OPERATIV FILIALA 1 CRAIOVA SCMD a facut o scurta informare despre actiunile SCMD la nivel central si local si a prezentat pe larg un material referitor la Legea 119/2010 si HG 735/2010, acte normative care coroborate cu Legea sistemului unitar de pensii, aflată “”in rezerva”” la Camera Deputatilor, DESFIINTEAZA STATUTUL DE MILITAR IN ROMANIA şi asimilarea totală cu structurile socioprofesionale civile.
Mesajul transmis de catre BIROUL OPERATIV FILIALA 1 CRAIOVA SCMD catre membri de sindicat si simpatizanti SCMD a fost urmatorul:
- nici un membru al filialei să nu trimită cerere de recalculare a pensiilor către casele de pensii ale M.Ap.N, M.I. sau S.R.I.;
- cererile pentru obţinerea adeverinţelor cu veniturile salariale obţinute de-a lungul carierei militare să se trimită la Centrele Militare Zonale începand cu luna octombrie a.c., prin posta, cu confirmare de primire. Cererile sa fie facute conform modelului postat pe blogul Filialei Craiova SCMD.

Au fost invitati sa ia cuvantul reprezentantii PSD. Acestia si-au aratat disponibilitatea sa actioneze in plan politic pentru apararea drepturilor legitime ale militarilor si au promis ca vor sprijini SCMD atat la nivel local cat si in Parlamentul Romaniei, prin parlamentarii PSD de Dolj.
S-a convenit ca la o data stabilita de comun acord, sa aiba loc o noua intalnire intre membrii Filialei Craiova SCMD si parlamentarii PSD de Dolj.

Majoritatea membrilor de sindicat care au luat cuvantul si-au exprimat ingrijorarea si dezamagirea fata de actuala clasa politica, in special fata de cei care in prezent, vremelnic, se afla la guvernare si care incalca flagrant Constitutia, intreaga legislatie si recomandarile europene, tratatele de aderare la NATO si UE, Carta drepturilor fundamentale a UE, desfiintand statutul de militar, desfiintand toate drepturile militarilor in rezerva si retragere legal obtinute si consfintite prin legi organice din 1829 si pana in prezent.
A mai fost remarcat si faptul ca pentru prima data in istorie, in aceeasi organizatie, se regasesc toti cei care au purtat haina militara si au respectat cu sfintenie juramantul militar si legile tarii, din toate structurile sistemului nationale de aparare (M.Ap.N., M.A.I., S.R.I., S.I.E. s.a.) si pentru care dictonul HONOR ET PATRIA este sacru.

HONOR ET PATRIA
BIROUL OPERATIV FILIALA 1 CRAIOVA SCMD