SURPRIZE , SURPRIZE, Având in vedere faptul ca rezolvarea problemelor noastre, legate de inechitățile din sistemul de...

Publicată de Mișu Naon pe Duminică, 4 octombrie 2020

sâmbătă, 11 septembrie 2010

Actiune Filiala Dolj SCMD reflectata in presa locala





Cotidianul Cuvantul Libertatii din 11.09.2010

Pilonii siguranţei naţionale se clatină - Parlamentarii PNL au răspuns apelului cadrelor militare







Filiala Dolj a Sindicatului cadrelor militare disponibilizate şi-a convocat ieri membrii la o întâlnire cu parlamentarii liberali din colegiu pentru a dezbate Legea privind sistemul unitar de pensii publice care afectează, pe lângă venituri, statutul militarilor prin includerea în aceeaşi categorie cu orice alt funcţionar din sistemul public.

În aceste zile, Comisia de muncă a Camerei Deputaţilor dezbate proiectul legii sistemului unitar de pensii publice. Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate a trimis o scrisoare deputaţilor din Parlamentul României solicitând  revizuirea reglementărilor legislative care privesc regimul special de salarizare şi pensionare al Forţelor Armate. Noile prevederi sunt catalogate de sindicalişti drept „antiumane, antieuropene, anticonstituţionale„ încălcând principii fundamentale în stat şi invocând argumente invalide.




Mihai Voicu: „Ne opunem ferm proiectului de lege”


Parlamentarii liberali au răspuns apelului liderului sindical cadrelor militare din judeţul Dolj, col. Ioan Mişu-Naom, preşedintele SCMD Dolj. Senatorul Mario Ovidiu Oprea şi deputatul Mihai Voicu, veniţi ieri, la Cercul Militar din Craiova la întâlnirea cu cadrele militare, au dat asigurări în ceea ce priveşte votul împotriva legii care nu numai că ar vicia un drept de proprietate cum este dreptul la pensie, garantat de stat, dar ar fi un atac la demnitatea celor ce şi-au pus viaţa în slujba siguranţei şi integrităţii naţionale. „Ne opunem ferm la orice fel de modificare a legislaţiei, şi în mod special la diminuarea pensiilor cadrelor militare. În acest moment se desfăşoară o bătălie foarte importantă -  dezbaterea legii pensiilor în comisia de muncă la Camera Deputaţilor. Votul nostru va fi ferm împotriva proiectului de lege. Vom ajunge chiar la Curtea Constituţională cu o contestaţie în acest sens”, a declarat Mihai Voicu. Acesta a mai spus că se aşteaptă la acţionarea statului în justiţie pentru nerespectarea angajamentului, de către cadrele militare. Preşedintele PNL Dolj a punctat şi faptul că prin noile reglementări legislative, România se abate de la sistemul pensiilor militare din statele membre ale NATO şi UE. „Suntem membri NATO,  dar din interese politice şi incapacitate economică părăsim cadrul legislativ al tuturor ţărilor care fac parte din structură, cum e de exemplu Israelul”. Senatorul liberal, Mario Ovidiu Oprea, membru al Comisiei de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională a ţinut să le amintească militarilor doljeni acţiunile politice pe care parlamentarii PNL le-au iniţiat în Senat pentru apărarea intereselor lor şi pentru blocarea legii unitare a pensiilor însă fără succes din cauza numărului insuficient de voturi: „Am făcut o declaraţie politică înainte ca legea să vină în Senat, am depus o moţiune simplă către Ministrul Apărării, Gabriel Oprea şi am solicitat ca reglementările legislative privind pensiile militarilor să fie trecute ca o secţiune separată la lege”, a „raportat” Mario Oprea. Capitol distinct, de această dată în legea salarizării unice a solicitat şi liderul sindical al cadrelor militare Ioan Mişu-Naom: „Pierderea calităţii de militar în România s-a făcut prin adoptarea legii de salarizare unică, în care militarii sunt puşi la un loc cu civilii, ierarhizaţi în funcţie de importanţa socială a muncii, dar fără a ţine seama de privaţiunile pe care le impune statutul lor”.


Job suplimentar pentru militari


Senatorul liberal Mario Ovidiu Oprea a luat în serios indicaţia sfidătoare a preşedintelui Traian Băsescu referitoare la al doilea job pentru militari şi a declarat că va dezbate această opţiune în comisia din care face parte, în vecderea întocmirii unui proiect în acest sens. „Aceştia, la ora actuală, ca şi funcţionarii publici, nu au acest drept prin lege, să îşi găsească un al doilea loc de muncă în domeniile în care unii dintre ei au pregătire”, a declarat Oprea.

                                                                                                                      LAVINIA ILINA