SURPRIZE , SURPRIZE, Având in vedere faptul ca rezolvarea problemelor noastre, legate de inechitățile din sistemul de...

Publicată de Mișu Naon pe Duminică, 4 octombrie 2020

luni, 20 decembrie 2010

CLARIFICARE


CLARIFICARE

PENTRU CORECTITUDINEA SI ACURATETEA INFORMATIILOR REFERITOARE LA DESFASURAREA ADUNARII GENERALE ANIVERSARE A FILIALAEI SCMD DOLJ DIN DATA DE 16.12.2010

                                                        
             Filiala Dolj a SCMD doreste sa clarifice si sa dea o informare corecta a evenimentelor desfasurate pe data de 16.12.2010 cu ocazia adunarii Generale a filialei si aniversarii  unui an de la infiintare. Deoarece in urma desfasurarii evenimentului au aparut pana in present 3 relatari, din care doua cu date incorecte iar unele chiar tendentioase, ne vedem nevoiti sa dam acest comunicat atat pentru informarea corecta a tuturor celor ce au citit diferite variante, cat si pentru a lamuri unele aspecte care depasesc puterea noastra de intelegere .
          Cele 3 surse care au prezentat evenimentul sunt:

  1. Ziarul “Cuvantul libertatii “ din Craiova , al carui articol il puteti citi in comunicatul “Reuniunea jubiliara a Filialei Dolj a SCMD, reflectata in presa locala, pe pagina http://scmdfiliala1craiova.blogspot.com/ .
         Din pacate acest articol prezinta eronat o informatie, si anume aceea a decernarii unei diplome domnului Dogaru Mircea. Nu cunoastem de unde are autoarea articolului acea informatie, dar pe langa celelalte informatii prezentate este singura nerealista.

  1. Blogul SCMD, pagina principala, http://www.sindicatulcmd.blogspot.com/
unde este prezentat un material care contine in 6 paragrafe, 5 greseli si o informatie incompleta. Daca Ziarul mai sus mentionat poate fi scuzat pentru o informatie gresita,  ca doar e ziar- nu?- si pe vremuri se spunea, “ minti ca la gazeta,“ nu putem intelege cum SINDICATUL MILITARILOR, care semneaza articolul de pe Blogul SCMD, care a avut in sala 3 reprezentanti, poate veni cu acest comunicat total nerealist .

                         Paragraful 1.
          Contine o informatie daca nu tendentioasa, cel putin gresita : fiind invitati presedintele SCMD si reprezentanti ai Filialelor din Gorj si Mehedinti.” . Gresit! NU A FOST INVITAT NICI UN ALT REPREZENTANT AL NICIUNEI ALTE FILIALE. Motivul a fost faptul ca adunarea s-a desfasurat intr-o sala modesta, neincalzita in care participantii nu s-au oprit din tremurat pe tot parcursul activitatii, de teama  sa nu inghete. Nu am putut organiza actiunea in alta sala din lipsa de fonduri si pentru a nu avea reclamatii ca am cheltuit banii filialei pe activitati festive. Fondul de protocol al filialei nu exista, asa ca a trebuit sa ne limitam la posibilitati. Ne cerem scuze cu aceasta ocazie tuturor colegilor vecini de peste Olt, Jiu, Mures si Prut, dar nu am putut sa invitam pe nimeni la aceasta activitate atata vreme cat conditiile de desfasurare nu se ridicau la un minim de comfort.
                                                         
                          Paragraful2 .

     Contine o alta dezinformare, si anume aceea ca la activitate au participat membrii familiei Adrian Paunescu .” Cu aceasta ocazie Biroul Operativ al Filialei a produs o surpriza de proportii inmanand diploma, legitimatia si insemnele care confera calitatea de membru de onoare al SCMD, doamnei invatatoare Cristiana Anghel si, prin reprezentanti, familiei poetului Adrian Paunescu.
      Se pune o intrebare de proportii: Care a fost surpriza de proportii si pentru cine?

     Pentru o informare corecta anuntam ca membrii familiei regretatului Adrian Paunescu, desi contactati inainte de pregatirea si desfasurarea evenimentului, si-au exprimat regretul pentru faptul ca nu pot fi prezenti pentru a ridica Diploma de Excelenta si insemnele titlului de “Membru de Onoare” acordate Marelui Poet inca de pe vremea cand se afla in viata, deoarece au avut alte activitati planificate  dar au promis sa ne contacteze imediat ce vor avea trecere  prin Craiova. Ne folosim de aceasta ocazie pentru a anunta ca in aceeasi sedinta in care Bardul din Barca si domna invatatoare Cristiana Anghel au fost nominalizati pentru acordarea acestu titlu, au mai fost nominalizati si au primit aceeasi distinctie si domnii Valentin  Stan si Radu Tudor. Cand vom gasi momentul in care acesti domni vor fi disponibili, poate cu o alta ocazie festiva, le vom inmana diplomele si acestor domni atat de aproape de aspiratiile si gandurile noastre. Aducem aceasta informatie in fata dumneavaostra, pentru a nu fi anuntata trunchiat sau gresit de altii.

                                          Paragraful 3.
       Contine informatii corecte, dar incomplete. Numele doamnei Invatatoare, care de acuma a devenit membru al sindicatului este trecut incomplet, ca si cum cel care l-a mentionat, fie nu il cunostea, fie nu a dorit sa il mentioneze intreg. Reamintim pe aceasta cale ca numele intreg este Anghel Irina Cristina, Membru de Onoare al filialei Dolj a SCMD, o doamna cu un curaj si puritate morala peste multi romani, cu care Filiala Dolj se mandreste si pe care o vom apara impotriva oricaror incercari de denigrare sau diminuarea a meritelor si drepturilor ce-i revin ca membru al filialei. DE ACEEA RUGAM AUTORUL  ARTICOLULUI SA ISI CEARA SCUZE FATA DE FILIALA SI DOAMNA ANGHEL CRISTIANA PENTRU OMITEREA CU SAU FARA INTENTIE A MENTIONARII NUMELUI SAU INTREG, FAPT CARE POATE CREA CONFUZIE SI DUCE CU GANDUL LA ORICE ALTA PERSOANA CU NUMELE DE ANGHEL DIN ROMANIA. DOAMNA CRISTIANA ANGHEL NU ESTE O SIMPLA  ANGHEL IN TARA ACEASTA , ARE UN NUME PROPRIU CARE O INDIVIDUALIZEAZA SI NISTE MERITE CARE O RIDICA PESTE BANALITATE.
   
                                                     Paragraful 4.
   “In acelasi timp, ne exprimam regretul ca in graba organizarii evenimentului, initiatorii nu au trecut Oltul si nu au invitat si reprezentantii Filialelor Slatina si Caracal, cu atat mai mult cu cat doamna Anghel este din Caracal.”
         Contine o alta informatie gresita si tendentioasa, afirmand ca activitatea a fost organizata in pripa, deci neprofesionist. Poate a fost o activitate modesta, fara pretentii, fara” bufeturi”,licori, animatoare si blitzuri, care sa incante tubul digestiv si ochii, dar a fost o activitate organizata din timp si cu simt de raspundere. Daca informatia pe blog a aparut relativ tarziu, a fost pentru ca am asteptat toate datele de care aveam nevoie, inclusiv prezenta invitatilor si raspunsul familiei regretatului Adrian Paunescu. Ne cerem scuze pe aceasta cale tuturor sindicalistilor filialei noastre  care au asteptat-o pe doamna Elena Cobuz pentru a cere unele lamuriri juridice, care desi anuntata, nu a putut veni din motive independente de vointa noastra, o schimbare de program de ultima ora probabil pe care am regretat-o dar am inteles-o. 

                                                       Paragraful 5.

        “Suntem siguri ca aceasta omisiune va fi reparata atunci cand ceremonii similare se vor organiza si pentru domnii Andrei Paunescu si Tudor Gheorghe.”
         Nu cunoastem de unde a aparut aceasta dezinformare si nu ii intelegem nici sursa si nici scopul. Daca omisiunea vizavi de numele doamnei Anghel Cristiana poate fi dedus, acest paragraf cu informatii cel putin eronate, nu stim de ce a aparut si nici de unde. Nici un membru al filialei nu a declarat nici oficial si nici in particular ca avem astfel de intentii vizavi de persoanele mentionate, nu pentru ca nu le-am respecta ci pentru ca nu puteam pur si simplu sa acaparam toate personalitatile Romaniei. Si asa au aparut invinuiri ca “am trecut Oltul fara aprobare” ca sa ne exprimam plastic.  Asta nu inseamna ca nu ar fi posibil, dar inca nu s-a facut nici o declaratie in acest sens. Ne exprimam regretul pentru confuzie si mentionarea acestor nume intr-un mod neconform cu adevarul.Ne exprimam totodata scuzele fata de maestrul Tudor Gheorghe pentru mentionarea dansului intr-o discutie straina de persoana sa. Cu domnul Andrei Paunescu ne vom intalni pentru a-i inmana  diploma acordata NEMURITORULUI ADRIAN PAUNESCU ilustrul sau tata si ne vom exprima scuzele personal.

                                                           Paragraful 6.

Pana atunci ne cerem noi scuze membrilor SCMD din Caracal si Slatina
Pentru ce  si in numele cui ?
Acest paragraf este o incercare subtila de a induce cuiva un sentiment de vinovatie si altora o idée ca le-ar fi fost incalcate niste drepturi sau comis o nedreptate. Rugam respectuos autorul comunicatului sau informarii, sa specifice clar in numele cui s-a cerut scuze si pentru care fapte ?
           Filiala Dolj considera ca nu a comis nici un act de nici o natura care sa incalce drepturile sau autoritatea altei persoane sau organizatii, deci nu avem de ce sa ne cerem scuze si nici nu este nevoie ca altii sa isi ceara scuze in numele nostru, facandu-ne astfel vinovati de care greseala sau jignire?
            Fata de filialele Caracal si Slatina, ne-am cerut scuze, ca si fata de toate filialele SCMD din tara ca nu le-am putut invita la aceasta activitate inca din primele randuri.  Daca scopul acestei insinuari a fost cumva sa sparga bunele relatii existente intre filialele noastre pana in prezent, din partea noastra, este o misiune esuata. Speram din inima ca si filialele vecine sa inteleaga situatia si sa nu cada intr-o capcana inteligent intinsa.

               Inchidem comentariile la aceasta sursa cu cateva intrebari la care dorim raspuns din partea          “ Sindicatului  Militarilor “ autorul informarii de mai sus:
1.      cine a intocmit materialul?
2.      ce surse a avut, de unde a obtinut informatiile?
3.      care a fost scopul acestei dezinformari si insinuari?
4.      In numele cui s-au cerut scuzele si mai ales pentru care fapte ?
5.      De ce nu ne-a contactat pentru a cere relatii si a ne informa cu privire la “greseala “ comisa ?

 3. Mai este o sursa care a mentionat evenimentul si care spre bucuria noastra l-a facut intr-o maniera corecta http://www.stiri.com.ro/stire-898/cristianei-anghel-i-s-a-decernat-diploma-de-excelenta.html. Invitam pe toti cei ce doresc sa vada o expunere normala a acestui eveniment sa acceseze pagina mai sus mentionata.

Biroul Operativ al Filialei Dolj a SCMD