SURPRIZE , SURPRIZE, Având in vedere faptul ca rezolvarea problemelor noastre, legate de inechitățile din sistemul de...

Publicată de Mișu Naon pe Duminică, 4 octombrie 2020

vineri, 3 februarie 2012

Oprea la Bruxelles?


DE CE NU PARTICIPĂ OPREA LA BRUXELLES?



       În zilele de 2 şi 3 Februarie 2012 , la Bruxelles are loc o reuniune a Miniştrilor Apărării din ţările membre NATO. Delegaţia M.Ap.N. este condusă de secretarul de stat pentru politica de apărare şi planificare, Viorel Oancea. Se spune că Ministrul Apărării nu participă, ca de obicei, la aceste reuniuni. De ce nu participă domnul Oprea? Nu ştiu de ce se miră lumea. Sunt trei motive , toate întemeiate şi aş putea spune cunoscute :

1. Nu a fost invitat. Invitaţia se adresa Miniştrilor Apărării, nu ospătarilor. În invitaţie este specificat faptul ca Janitorii şi Waitresii sunt ai firmei de catering cu care au contract şi nu mai fac încadrări. La noi, în lipsa unui Ministru al Apărării, se duce un secretar de stat.
2. Şi dacă s-ar duce, singurele cuvinte pe care le ştie în engleză sunt “yes sir, no sir, check please şi tip please!”
3. Filiala UNPR de la Bruxelles este varză, şi partidul nu ar accepta deplasarea cu elicopterul până acolo, doar pentru o întâlnire în afara problemelor de partid.
Aşa că nu înţeleg de ce face lumea atâta scandal şi atâta caz de neparticiparea domnului Oprea la aceste activităţi. Mie mi se pare normal, chiar elegant, omul este modest, îşi cunoaşte posibilităţile şi locul în cadrul societăţii, nu se duce unde ştie că nu îi e locul, nu discută ce nu ştie, el spune doar “am înţeles, voi scoate 4.000 de soldaţi la zăpadă, dacă e nevoie dublez numărul (aici s-a depăşit pe sine, a demonstrat că ştie ce înseamnă dublu, nu ca Roberta) pot aduce 8000”. Mai mulţi nu cereţi, ceilalţi sunt copii de demnitari, colegi de partid, nepoţi, rude, pile, cunoştinţe, nu pot fi scoşi la muncă, sunt feţe finuţe, neînvăţate cu munca. În plus, există riscul ca peste un an, sau o lună, domnul Băsescu să îi ceară demisia, pentru că a scos armata la zăpadă.
Deci, Nu trageţi în Oprea! Face şi el ce poate.

Publicat de Marin Neacsu