SURPRIZE , SURPRIZE, Având in vedere faptul ca rezolvarea problemelor noastre, legate de inechitățile din sistemul de...

Publicată de Mișu Naon pe Duminică, 4 octombrie 2020

luni, 13 februarie 2012

Unitatea de măsură a nesimţirii


UNITATEA  DE  MĂSURĂ  A  NESIMŢIRII



  

În timpul virulentei campanii de discreditare a foştilor militari, ce a precedat amputarea pensiilor acestora, ex-premierul Emil Boc a cuantificat limita de jos a nesimţirii la suma de 3.000 de lei, adică  30 de milioane,  pe stil vechi.
Mai exact, profesorul de drept neconstituţional şi premier de faţadă al României, s-a referit în multiple ocazii la “pensiile nesimţite” ale unora, precizând, în acelaşi timp, că nu vor fi reduse cele mai mici de 3.000 lei. Implicit, rezulta că cele ce depăşeau această limită erau pensii nesimţite, iar beneficiarii acestora, la rândul lor, nişte nesimţiţi, că doar cum altfel, după logica domniei sale, puteau fi numiţi cei care, lunar, păpău cu nonşalanţă mai mult de 30 milioane din bani publici. Lăsând la o parte faptul că banii aceştia nu erau chiar publici, din moment ce proveneau din contribuţiile nesimţiţilor, contribuţii despre care, pentru a-şi atinge scopul, Boc şi acoliţii săi minţeau cu neruşinare că nu au existat.
Iată că acum pensiile militarilor au fost revizuite, pe baza documentelor existente în arhive, iar Boc şi trepăduşii săi au fost nevoiţi să înghită broscoiul despre care vorbea cândva  portocaliul bistriţean  ce-şi spune oltean, constatând că militarii chiar au contribuit la fondul de pensii. Ba chiar au contribuit cu destulă largheţe, putem spune, deoarece, după cum declara generalul-izmană, mafiot reciclat şi partener de guvernare al „bocilor”, numărul nesimţiţilor ce trebuie să primească  mai mult de 3.000 de lei lunar, a crescut considerabil.
Cu tupeul şi nesimţirea (reală, de data asta) ce-i caracterizează pe portocalii, Vişan, Popoviciu şi celelalte vuvuzele PD-Lachiste au apărut iar pe sticlă, lăudându-se că au mărit peste 90% din totalul pensiilor militare, făcând uitat faptul că până mai ieri proclamau cu tărie necesitatea reducerii acestora.
În ediţia de sâmbătă, 11 februarie curent, jurnaliştii de la Cotidianul dezvăluie că în cei peste trei ani în care a condus Guvernul României, piticul (atât la statura cât şi la fapte) de la Cluj a reuşit să-şi achite leasingul la autoturism şi să pună la ciorap, totodată, peste 50.000 de lei. Potrivit propriei declaraţii de avere, completate în ziua demisiei, în anul 2011 piticul a încasat, ca salariu, suma de 64.000 lei, la care se adăugă 5.334 lei căpătaţi pentru prestaţia la lopată din ultimele zile ale gloriosului său mandat (conform percepţiei sale deformate).
Făcând o medie, nu putem să nu observăm că salariul lunar al domnului Boc, plătit chiar din bani publici de data asta, nu din contribuţii anterioare, s-a situat mult mai sus pe scala nesimţirii, faţă de pragul minim de 3.000 lei, fixat cu generozitate de domnia sa.
Amintindu-mi de un banc din vremea lui Ceauşescu, potrivit căruia unitatea de măsură a prostiei era ţianul, cu multiplii şi submultiplii săi (…miliţianul etc.), pentru a onora cum se cuvine amintirea  fostului nostru premier, propun ca unitatea de măsură a nesimţirii să fie bocul.
 Am putea astfel să afirmăm cu lejeritate că, în timpul mandatului său, nesimţirea fostului premier nu a depăşit doi boci.

                                                                                                                           Iancu  BÂŢĂ