SURPRIZE , SURPRIZE, Având in vedere faptul ca rezolvarea problemelor noastre, legate de inechitățile din sistemul de...

Publicată de Mișu Naon pe Duminică, 4 octombrie 2020

duminică, 4 martie 2012

Fostul domn Meleșcanu




Înalt, cu o alură distinsă, calm, ponderat, degajând prestanță, diplomat de profesie, părea un domn adevărat, din alte vremuri. A fost însă suficient să i se arate ciolanul, pentru a se repezi să-l apuce că un maidanez hămesit (era să scriu ca o javră ordinară, uitând că epitetul a fost adjudecat deja de racolator, omul cu ciolanul). Întorcând spatele cu nonșalanță oricăror principii. Este vorba de noul șef al SIE, cetățeanul Teodor Meleșcanu. Că domn nu-l mai pot numi!
Cât despre maidanezi, sunt conștient că le fac o nedreptate, comparația nu-i onorează. Ei se reped la ciolan de foame, au scuza necesității, dacă pot spune așa. Pe când politicianistul Meleșcanu nu are această scuză. El a făcut-o din lăcomie, a făcut-o pentru că are gena trădării în sângele său spurcat.
          La o vârstă la care ar fi putut fi model pentru politicienii tineri, a întors spatele la tot ceea ce făcuse bun până atunci, preferând zgârciul lui Băsescu. Făcând încă o gaură largă în mantia peste măsură de zdrențuită a moralității politicienilor noștri.
Urechi mari, zicea cândva actualul președinte. Caracter mic, spre zero, zic acum destui. Dacă ar mai fi avut răbdare câteva luni, ar fi putut fi iarăși un ministru onorabil sau poate chiar mai mult.
Deși noua sa funcție presupune imparțialitate și neimplicare politică, nu cred că se va putea ține departe de balcanismele noastre dâmbovițene, ca și predecesorul său. Legea nu înseamnă nimic pentru alde Băse și acoliții lor. Ejustem farinae!
Așa că, locul fostului domn, actual maidanez jigărit, cu gândul doar la ciolan, e în partidul militarizat al trădătorilor, numit de mulți Uniunea Națională a Pupincuriștilor din Romania.


          27. 02. 2012                                                                                 Iancu  BÂȚĂ