SURPRIZE , SURPRIZE, Având in vedere faptul ca rezolvarea problemelor noastre, legate de inechitățile din sistemul de...

Publicată de Mișu Naon pe Duminică, 4 octombrie 2020

luni, 5 martie 2012

Un Gust lipsit de .... gust (pamflet)




Precum  rahatul în soare, pe tăpşan, portocalii şi-au schimbat ieri culoarea, înverzindu-se, cred eu, nu atât de oftică  văzând rezultatele sondajelor care reflecta încrederea din ce în ce mai scăzută cu care-i creditează alegătorii, cât pentru a-i prosti pe cei văduviţi de subtilitate ori mai slabi la intelect.
Tot ieri, obişnuiţi să tot lingă unde au scuipat, după cum scria un renumit jurnalist referindu-se la racolările lui Oprea, Meleşcanu şi alţi asemenea lor, pdl-iştii  l-au reevaluat, primindu-l cu fast în rândurile lor, pe unul care ”i-a înjurat din toţi boşogii şi matinal şi la ora de vârf”, după opinia unui cunoscut editorialist oltean.
Anunţul a fost făcut într-o conferinţă de presă de preşedintele PD-L Craiova, în cadrul căreia deputatul Florentin Baloşin Gust, căci despre el este vorba, a recunoscut că trecerea sa în câteva luni de la PSD la PC şi acum la PD-L “pare o chestiune de traseism politic”. Totodată, a precizat că se simte foarte bine şi nu are nici o remuşcare morală. “Cât timp nu am furat, cât timp asupra mea nu planează suspiciuni de corupţie, eu sunt un politician liber şi cred că în politica românească se mai poate schimba ceva“ a spus finul lui Mircea Geoană.
Nu este adevărat ceea ce spuneţi domnule  Baloşin Gust. Sunteţi un mincinos de duzină.
Actul dumneavoastră nu doar „pare o chestiune de traseism politic”, ci chiar este traseism politic. Iar în ceea ce priveşte politicianul liber care pretindeţi că sunteţi, domnule Baloşin Gust, eu, în calitatea mea de alegător, vă spun că nu sunteţi liber. Nu vă neg dreptul la libertate ca individ, vă neg dreptul la libertate ca politician. Vi se încredinţase un mandat din limitele căruia aţi ieşit. Nu toţi alegătorii şi-au vândut votul pe găleţi portocalii, domnule deputat Baloşin Gust, sau pe pungi cu făină, zahăr şi ce-or mai fi pus acolo politicienii care au cumpărat voturi cu banii  lor murdari. Mulţi  v-au votat liber, în cunoştinţă de cauză, pentru ca eraţi candidatul unui partid de stânga şi ei au convingeri de stânga, domnule Baloşin Gust. Si dumneavoastră nu aveţi libertatea să le trădaţi încrederea acestor oameni.
Gestul pe care tocmai l-aţi făcut, trecând de la stânga la dreapta fără nici o remuşcare, după cum singur afirmaţi, defineşte clar lipsa de caracter şi moralitate.
În plus,  va face să arătaţi ca unul care aleargă după ciolanul pe care cei din P.S.D. şi P.C. nu i l-au mai garantat, vă face să păreţi doar un oportunist, nu un om cu convingeri politice, domnule Baloşin Gust.
Cât despre a fi furat sau nu, părerea mea, care, ca orice părere, poate fi obiectivă ori subiectivă, este că tocmai aţi furat voturile acelor oameni care v-au ales pentru că v-aţi înfăţişat ca reprezentant al unui partid de stânga.
Vă rog să primiţi expresia profundului meu dezgust, domnule Gust!

05.03.2012                                           Iancu  BÂŢĂ