SURPRIZE , SURPRIZE, Având in vedere faptul ca rezolvarea problemelor noastre, legate de inechitățile din sistemul de...

Publicată de Mișu Naon pe Duminică, 4 octombrie 2020

miercuri, 15 mai 2013

Comunicat


COMUNICAT

          Ieri în plenul lucrărilor din Senatul României, d-na senator Cristiana Irina ANGHEL, membră de onoare a Filialei Craiova a SCMD, din dorinţa sinceră de a contribui la rezolvarea urgentă a problemei legate de adoptarea LEGII REPARATORII pentru camarazii cu pensiile scăzute abuziv de guvernarea Boc, a susţinut cinci amendamente (solicitate de unele filiale ale SCMD Botoşani, Iaşi, Sector 6 Bucureşti), care au fost respinse la Comisia de muncă, fapt care în accepţiunea unor colegi ar însemnă îngreunarea şi lungirea procesului de adoptare a legii (Legea de revenire la valoarea din decembrie 2010 a pensiilor militarilor).
          În scopul adoptării unui punct de vedere unitar  care să conducă la luarea unei decizii de susţinere în continuare a acestor Amendamente sau de renunţare la ele în aceasta primă etapă (ele fiind reluate în Legea pensiilor militare de stat - ocupaţională), rugăm BO ale Filialelor SCMD   să-şi exprime părerea în scris la Secretariatul General al SCMD, care le va centraliza şi sub semnătura domnului preşedinte Mircea DOGARU le va comunica d-nei senator Cristiana Irina ANGHEL.
          În funcţie de majoritatea părerilor exprimate, în şedinţa senatului de marţi d-na senator va susţine în continuare sau nu amendamentele deja prezentate la Comisia de Muncă.
          Aceasta solicitare are la baza discuţia cu unii colegi care susţin că demersul d-nei senator (amendamentele) ar conduce la tergiversarea termenului de adoptare a legii şi discuţia avută cu d-na senator Cristiana Irina ANGHEL care aşteaptă decizia SCMD.
          Consecvenţa sa ataşată valorilor şi intereselor categoriei noastre socio-profesionale, d-na senator va susţine în plen punctul nostru de vedere.
          Amendamentele susţinute de către d-na senator se găsesc în fişierele ataşate comunicatului.
Cu mulţumiri pentru înţelegere,
Preşedintele Filialei 1 Craiova a SCMD,
Col.(r)ec.
Ioan Mişu NAON