SURPRIZE , SURPRIZE, Având in vedere faptul ca rezolvarea problemelor noastre, legate de inechitățile din sistemul de...

Publicată de Mișu Naon pe Duminică, 4 octombrie 2020

sâmbătă, 7 noiembrie 2015

Ciorba romaneasca

,,CIORBA ROMÂNEASCĂ”

De mai bine de douăzeci și șase de ani Societatea Românească fierbe la foc mic, asemenea unei ciorbe, gunoaiele și reziduurile ieșind la suprafață într-o zbatere continuă pentru putere și înnavuțire.
În aceste zile, strada cere tot mai insistent ,,spumuirea ciorbei românești” și înlăturarea tuturor reziduurilor care i-au alterat în acești ani puritatea și consistența.
Timp de douăzeci și șase de ani, Societatea Românească s-a zbătut între adevăr și minciună, competență și impostură, muncă și hoție, o luptă surdă între bine și rău, răul acaparând tot ce mai era de acaparat, rezultatul fiind dezastrul economic actual și criza morală în care ne aflăm.
Douăzeci și șase de ani de rătăcire în labirintul tranziției spre democrație, înseamnă totuși mult pentru un popor secătuit de resurse, umilit și batjocorit de către o clasă politică semidoctă, care l-a ignorat și continuă să-i ignore idealurile și năzuințele.
Rezultatul tuturor acestor neîmpliniri și eșecuri sociale și economice, este o Românie eșuată, măcinată de corupție și incompetență, în care tineretul nu își găsește locul, fiind nevoit să plece în bejenie, lăsându-și acasă părinții și bunicii, condamnați la sărăcie și umilință. Acest tablou sumbru a făcut ca acestă generație tânără să se trezească și să ceară astăzi drepturile în stradă, cerând în deplină legitimitate ,,spumuirea ciorbei românești” adică înlăturarea gunoaielor.
Mișcarea acestor minunați tineri, pe care i-am văzut zilele acestea în stradă, nu are conotații politice și nu este izvorâtă din rațiuni de partid, ci este o mișcare, o ultimă mișcare de bun simț pentru a salva ce mai este de salvat în această țară, încercările unora sau altora de a o deturna fiind sortite eșecului.
Având experiența evenimentelor din decembrie 1989, dar și a anilor de ,,dictatura băsistă” în care am fost implicat în lupta pentru libertate și democrație, mi-am dat repede seama că ceea ce se petrece astăzi în Romania înseamnă mult mai mult decât o revoltă socială, înseamnă o revoluție pentru renașterea spiritului de națiune liberă, curată și demnă. Cei care în aceste zile, încearcă asemeni celor din decembrie 1989, să fure identitatea acestei mișcări și idealurile legitime ale acestei generații tinere, trebuie demascați și opriți din demersul lor criminal menit să mențină România în mizerie și întuneric. Dacă noi generația revoluției din decembrie 1989, ne-am dovedit neputincioși în a finaliza ceea ce am început, lăsându-ne ademeniți de promisiunile unei clase politice impotente intelectual, avem astazi obligația și datoria de a fi alături de acești copii ai neamului în demersul lor sincer de a face marea schimbare.
Avem obligația să îi protejăm de ,,încercările perfide” ale vulpoilor politici mai vechi și mai noi care încearcă să le fure demersul sincer, și la fel ca cei din decembrie 1989, să se cațere în fruntea statului pe care ei nu îl doresc nici reformat, nici democrat și nici de drept. Și dacă noi, generația de ieri nu putem face mai mult, atunci stimați prieteni avem obligația de a nu-i încurca pe urmașii noștrii în ceea ce fac acum și ce vor face mâine.
Ciorba românească nu mai poate fi reîncălzită după ce va fi spumuită.
Cu aleasă admirație și prețuire pentru această nouă generație de adevărați români.



Col.(r.) Ec.

Ioan Mișu NAON