SURPRIZE , SURPRIZE, Având in vedere faptul ca rezolvarea problemelor noastre, legate de inechitățile din sistemul de...

Publicată de Mișu Naon pe Duminică, 4 octombrie 2020

sâmbătă, 28 noiembrie 2015

Informare Norme aplicarea Legea 223/2015


INFORMARE

     Avand în vedere anumite informatii, apărute în mediul online, referitoare la aplicarea prevederilor Legii 223/2015 privind pensiile militare de stat, dorim să facem câteva precizări.
     La încercarea reprezentanţilor MApN de a amenda Legea pensiilor militare de stat, în defavoarea pensionarilor militari, în perioada 20 - 24.11.2015, reprezentanţii SNPPC, ROMIL si AORR au participat la mai multe întâlniri la sediile ministerelor de resort (implicate în aplicarea legii) în vederea stopării oricăror alte încercări de acest fel cu privire la aplicarea Legii nr. 223/2015.
   Activităţile respective s-au realizat, în principal, prin acţiunea d.lui Dumitru COARNĂ (SNPPC), cel care a contribuit, decisiv, la elaborarea şi promulgarea legii dar şi la stoparea încercărilor de amendare a legii de către reprezentanţii MApN.
     Chiar dacă, atât la sediul Guvernului cât şi la MApN s-a încercat eludarea opiniei pensionarilor militari prin eliminarea dialogului solicitat de către reprezentanţii SNPPC, ROMIL şi AORR, actiunea comună a reprezentanţilor celor trei structuri a stopat, încă odată, încercarea de a devia aplicarea legii, iar sprijinul venit din partea membrilor SNPPC şi ROMIL prezenţi la sediul MApN a constituit dovada colaborării atât la nivel conceptual cât şi acţional a acestor structuri.
    În perioada ce urmează, în baza contactelor realizate de dl. Dumitru COARNĂ, structurile care au participat la acţiunile respective (SNPPC, ROMIL, AORR) îşi asumă obligaţia de a informa corect şi oportun, toţi pensionarii din SNAOPS, despre evoluţia demersurilor acestora în vederea punerii în aplicare a Legii nr.223/2015.

SNPPC, ROMIL, AORR